Met outplacement ondersteunt Habilis mens en ontwikkeling medewerkers in het richting geven aan een loopbaan buiten de huidige organisatie. Het is de zorgvuldige, professionele begeleiding naar een passend en duurzame toekomst; vaak een nieuwe baan. Door effectief maatwerk richt Habilis zich specifiek op de wensen en mogelijkheden van de cliënt. Zo krijgt hij inzicht in zijn mogelijkheden waarmee verder gewerkt kan worden aan nieuw werk.

Belangrijk onderdeel van de begeleiding is het samenstellen van een persoonsprofiel, waarin persoonskenmerken, drijfveren, kennis, vaardigheden, potentieel en ambitie worden samengebracht. Met gesprekken, testen en/of 360º feedbackinterviews, wordt eventueel het zelfbeeld aangevuld. In een zoekprofiel worden branches, organisaties, functies en taken meegenomen. Als de marketingtools (cv en brieven) op orde zijn, worden er gesprekken voorbereid en eventueel geoefend met video-opnamen.

Desgewenst neemt Habilis ook de jobsearch voor zijn rekening, en we denken graag mee in creatieve oplossingen als een tijdelijke detachering wanneer een cliënt wil proeven van een ander vakgebied.